top of page
Zoeken

Gentse geestdrift, Gentse humor en Gentse feesten


Sabijn ádemt Gent. Die Gentse humor, gemoedelijkheid en trots kan ze niet wegsteken, al zou ze het willen. Gelukkig maar: Het zijn net die ingrediënten die haar kunst zo uitdagend maken. Scherpe randjes, hier en daar een hoekje af, maar nooit platvloers. Optreden in Gent staat synoniem met een thuismatch; al geldt dit eigenlijk voor al haar performances.

Een warm en kleurrijk netwerk, diepe wortels en onvoorwaardelijke liefde voor haar roots vormen de basis voor een indrukwekkend aantal samenwerkingen en begeesterende voorstellingen/concerten in de Fiere Stede.

Bottomline: Sabijn steekt evenementen in de fik. Hoe hard het vuur mag woeden, daarover valt te praten…


De Gentse Feesten: Vrij(en) aan de Leien


Gent, feesten en Sabijn: het blijkt een succesformule. De Gentse Feesten werden een ware comfortzone.

Vanaf haar eerste passage; een erg gesmaakte bijrol met De Melomanen in 1991, was de toon gezet. Sabijn zou de eervolle vermeldingen opstapelen en verwierf zelfs een ware cultstatus.

Ondertussen heeft ze zowat iedere Gentse markt in vlam gezet, talloze feesttenten doen vollopen en duizenden harten veroverd. Telkens met haar typische, eigenzinnige repertoire waarop geen pijl te trekken valt.Of toch: Sabijn appelleert iedere keer feilloos aan de volkse trots en exquise smaak van de Gentenaar.

Met welgemikte speldenprikken, minutieus uitgewerkte arrangementen en shows die tot in de puntjes verzorgd worden, slaagt ze in haar opzet: Iedere passage kent minstens evenveel bijval als de vaak wereldbekende sterren op andere podia. Muziek, zang, cabaret, toneel… De staande ovaties smelten op haar netvlies.


Dat Sabijn op de Gentse Feesten geen bijrolletje speelde, wordt al snel duidelijk met haar drie onvergetelijke shows op het hoofdpodium van de Groentenmarkt. Wie dit festival kent, weet wat dit betekent: het is dé feestplek bij uitstek! Sabijn verzorgt er eigenhandig de show, de muziek én de installatie.

Zelfs vanuit een rolstoel laat ze haar smakelijke Gentse tongval rollen over live gebrachte klassiekers.

De pijnstillers van Sabijn hebben een erg brede werking; iedereen heeft er deugd van.

Ook burgemeester Daniël Termont zal zich de show; Sabijn@New York, het smakelijke relaas van haar New Yorkse dromenjacht, nog lang herinneren… mét kenmerkende grijns, ongetwijfeld.
De Barge: Boegbeeld van een feestvloot


De Barge, het Gentse feestschip, is een begrip. Het is ook een plek die Sabijn door en door kent. Ze trad er zoveel op, dat ze zelfs als boegbeeld mocht fungeren. Tijdens één van die spraakmakende optredens charmeerde ze Antwerps cultuurschepen Philip Heylen; hij boekte haar zonder aarzelen voor een privé concert in ‘t Stad en een Kerstconcert in de Sint Bartholomeuskerk. Hoe talent bovendrijft en zelfs bruggen bouwt…
Comments


bottom of page