top of page
Zoeken

Live Performer


Of het nu gaat om zingen, regisseren, acteren of presenteren: De bühne werkt op Sabijn als een magneet.

Al sinds haar eerste, ietwat schattige, optreden aan de Innovation, was het duidelijk dat Sabijn haar geluk op de planken moet vinden. Live performance is voor haar geen keuze; het is een roeping.

Waar en hoe ze haar publiek inpakt, maakt eigenlijk weinig uit. Het is haar persoonlijkheid waarmee ze zich onderscheidt. De chemie en connectie met het publiek, dát is wat haar drijft.

Uitbundig met bigband, intiem en gemoedelijk, ten dienste van een groter geheel… Sabijn doet het allemaal met panache.


Sabijn met Jazz combo/bigband


In 2006 treedt Sabijn voor de eerste keer op met een jazz combo onder leiding van Freddy Couché in de afgeladen kelder van het Lakemetershuis. (Zie foto)Het mooiste bewijs van haar kunnen is. ongetwijfeld de bereidheid van vaste jazz waarden om met Sabijn samen te werken. Het is absoluut geen toeval dat doorgewinterde jazzmusici zich gretig linken aan dit verrassend frisse stemgeluid.

Ook René Jonkheere (pianist van o.a. Shirley Bassey) reageert op een oproep via ‘De Stip’ op VTM. Hij zal haar begeleiden bij diverse live optredens, o.a. in de tent Duvel-droomschip. In 2009 zingt Sabijn met haar jazzcombo op het Kaatsplein tijdens de Patersholfeesten, het plein werd simpelweg overrompeld. De mimiek van de toeschouwers verraadde hun verrukking.

De eigenares van de Zebra Site, Mevr. Liedts- Meersens merkt Sabijn op in 2014.

Er volgt een optreden met jazzcombo én bigband onder leiding van Freddy Couché. Philippe Komak (percussionist laatste show VRT), Jo Hermans (trompettist ‘liefde voor muziek’, Clouseau…) en Peter Verhaeghe (basgitarist Jo Lemaire), zorgden voor de gepaste wall of sound. Met deze bezetting werd ook de full CD: Sabijns Swinging Selections opgenomen.Sabijn werd ook gevraagd om deel te nemen aan verschillende jazz kroegentochten. Dicht bij de mensen, dicht bij het plezier: een ideale setting om ongedwongen de juiste snaren te beroeren.Commentaires


bottom of page