top of page
Zoeken

De Blue Note in New York!

Hoezeer Sabijn ook met haar voetjes op de grond staat; één grote droom tilt haar steeds naar ongekende hoogtes: optreden in de Bluenote in New York.


Het is haar meest vurige wens (en dat wil wat zeggen!): het onafwendbare orgelpunt van een fel bewogen carrière én een leven vol strijdlust.


Muziek, jazz en performen zitten bij Sabijn in het genetisch materiaal en werden vanaf de eerste babykreetjes steeds verder gecultiveerd. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan… in haar geval nam het de vlucht naar the big apple: New York.

Muziek en jazz zijn haar religie, de bluenote jazz tempel is dus een lotsbestemming.

Jazz we can (make it there…)!

Het was Toots Tielemans himself die Sabijn adviseerde om deze droom na te jagen.


Haar drive, wilskracht en talent zijn niet gemaakt om zich door welke grens dan ook te laten inperken. Meer nog: de specifieke kracht van Sabijn als artieste, zou in Jazzmekka New York pas echt tot zijn recht komen.


Uiteraard zijn er obstakels waardoor menig artiest zich zou laten afschrikken.

Sabijn niet: In 2011 stapte ze op het vliegtuig. Met de inauguratie van president Obama kreeg dit sterk gemediatiseerde project de treffende naam: Jazz we can! (ook de titel van één van haar full CD’s).

Het werd een onvergetelijke trip met talloze hoogtepunten: Inspirerende ontmoetingen in het Flanders House, een veelbelovende kennismaking met consul Herman Portocarero, een optreden op Times Square, aandacht van onze nationale media…
Toch bleef de ultieme bekroning haar telkens een stapje voor. Het optreden in de Bluenote werd op een haar na gemist en logistieke rompslomp legde zich gerieflijk op haar pad. Sabijn en New York vonden elkaar blindelings en de kennismaking was hartelijk, maar Murphy liet zich gelden.

Sabijn zou Sabijn niet zijn als ze hieruit niet vooral het positieve meenam. Er volgde een voorstelling waarin fans de highlights mochten meebeleven en Sabijn de frustraties zelfrelativerend van zich af zong: Sabijn@NewYork. Het schip De Aquamuse werd afgehuurd voor een spektakel dat 10 dagen lang de Gentse Feesten zou begeesteren. Een beklijvend verhaal, topentertainment.

Dat de big apple naar meer smaakte, is een understatement. De droom is intact en zelfs een stapje dichterbij. Deze jazz zangeres verdient de Bluenote… en andersom.


Kommentare


bottom of page