top of page
Zoeken

SABIJN InternationaalJazz zangeres zonder grenzen


Jazz, blues, klassiek, crooners… het mag duidelijk zijn: de muziek die door Sabijns aderen stroomt laat zich niet begrenzen, net als haar passie trouwens. Het zou zelfs onrechtvaardig zijn om deze kunst alleen aan het Belgische publiek te openbaren. Als Jazz zangeres, maar ook met andere stijlen, vond ze dan ook in menige internationale zaal de weg naar het hart van haar publiek. Universeel en werelds, net als de jazz en blues zelf.


La douce France; Sabijn Grand Crû


Geen grotere fijnproevers dan de Fransen. Met name wereldvermaard champagnebouwer Philippe Brugnon, viel als een blok voor de bruisende Gentse Jazzdiva. In zijn wereld was een muze als Sabijn een pronkstuk; een luxe verwennerij. De stem van Sabijn werd een delicatesse voor de internationale beau monde. Zo zong ze twee jaar op rij voor het elitaire gezelschap van de ‘orde van de sabre d’or’ ter gelegenheid van quatorze Juillet en de inwijding van nieuwe leden. Een eer die alleen overtroffen kon worden met haar eigen lidmaatschap: dat is exact wat er gebeurde. Een fles, een sabel en het was beklonken. Het diploma prijkt nog steeds op haar uitgestrekte wall of fame. Mooie herinneringen die veelzeggend zijn, maar een rol in de schaduw is niets voor Sabijn. Haar ambitie gaat verder dan een bijrol; Sabijn kiest en gaat haar eigen weg.


Spanje: zon, zee, zang

Een uitnodiging om op te treden onder de Spaanse zon, slaat een levensgenieter pur sang nooit af. In de lente van 2018 zorgt Sabijn er voor extra gloed. Een vervolg is in de maak…

Nederland: lage landen, hoge ogen


Ook in het Sas van Gent, Middelburg en Hengelo mochten toeschouwers en -hoorders al proeven van de authentieke Gentse bravoure.

Commenti


bottom of page